Ansökningsprocessen - steg för steg

Vi på Cultural Care finns här för att hjälpa dig med din au pair-ansökan hela vägen.

1. Du börjar med att komma på ett gratis informationsmöte.
Börja med att fylla i dina kontaktuppgifter och anmäla dig till vår gratis infomöte. Vi tar sedan kontakt med dig för att bjuda in dig på ett informationsmöte som passar. På mötet går vi igenom programmet i detalj, och du får chansen att ställa dina frågor. En före detta au pair är alltid med på mötet och berättar om sin tid som au pair. I slutet av mötet finns tid avsatt för att göra en personlig intervju, något du behöver ha gjort för att kunna söka programmet. Under intervjun ställer vi vissa frågor på engelska.

2. Gör klart din ansökan.
I samband med att du anmäler dig till mötet får du tillgång till vår onlineansökan. Vi rekommenderar dig att börja kika på ansökan redan innan mötet. På själva mötet kan du då passa på att ställa de frågor som säkert dykt upp när du jobbat med den. Känner du efter mötet att du vill gå vidare och söka för att bli au pair så kan du därefter snabbt slutföra ansökan och skicka in den. I ansökan får du svara på frågor om din barnerfarenhet, dina intressen och du får även skriva ett personligt brev och ladda upp foton av dig, din familj och de barn du arbetat med. Det är även nu du gör din läkarundersökning och beställer ditt polisregisterutdrag.

3. Matchningsprocessen.
När vi kontrollerat din ansökan och ringt och bekräftat dina referenser så kan du bli antagen till programmet. När du blir antagen så börjar matchningsprocessen. Värdfamiljerna kan själva hitta din ansökan och vårt matchingsteam, som är experter på att matcha värdfamiljer och au pairer, kommer även att personligen presentera din ansökan för potentiella värdfamiljer. Du kommer att kunna se information om den familj du är "matchad" med i ditt personliga onlinekonto. Om familjen är intresserad av din profil, och tycker att du möter deras kvalifikationskrav, så ringer de dig för en intervju. Intervjun är även din chans att lära känna familjen för att avgöra om du skulle vilja jobba och bo med dem under ett år. Om ni båda väljer att tacka ja så börjar de praktiska förberedelserna inför USA.

4. Visum och praktiska förberedelser.
Du måste själv besöka amerikanska ambassaden i Helsingfors för att göra din visumintervju, men vi hjälper dig med tydliga instruktioner för hur din visumansökan går till. Vi kommer även att hjälpa dig med annan praktisk information inför avresan. Du också får kontaktuppgifter till andra som ska resa samtidigt som du. En gratis basförsäkringsskydd ingår hos Cultural Care Au Pair, men vi rekommenderar dig att teckna en tilläggsförsäkringsskydd då sjukvård är oerhört dyrt i USA. Vi kan hjälpa dig med försäkringsskyddsinformation och samarbetar med Erika Travel Insurance som vi anser ger det bästa skyddet om man ska arbeta i USA under minst ett år.

5. Au Pair Training School i New York.
Du börjar din vistelse i USA på vår au pair-skola som ligger på St Johns University på Long Island, 45 minuter utanför New York City. På skolan kommer du att träffa lärare som är specialister på barns utveckling. Du kommer också att lära dig om säkerhet, amerikansk kultur, få tips på bra aktiviteter att göra med barn och träffa andra au pairer ifrån hela världe

Ansök nu! Anmälan till möte