Cultural Care Au Pair

Au Pair i USA

För vuxna och studenter i åldrarna 18-26

Att jobba med barn under två år

2014/11/18

Att jobba med barn under två år är väldigt givande eftersom man får lära sig mycket om deras behov och hur man uppmuntrar till utveckling. Även om jag hade erfarenhet från tidigare barnpassning hemma, är varje familj och bebis olika och gör saker på olika sätt. Att utveckla sina egna förmågor, samtidigt som bebisen gör många framsteg, gör jobbet roligt och ju mer jag lär mig desto mer självständig känner jag mig. Att få lära känna mitt värdbarn och förhoppningsvis ha ett positivt inflytande på hennes liv får mig att känna mig stolt.

Jag hade erfarenhet av att ta hand om barn under två år och jag tycker att det är en intressant ålder eftersom man får vara med från början när de börjar att forma sina liv. Jag var öppen för alla åldrar, men när jag hittade min värdfamilj kändes det helt enkelt rätt. Jag trivs med att ta hand om små barn, då min främsta erfarenhet är med små barn.

Det mest intressanta med att jobba med småbarn är definitivt att få vara en del av deras utveckling. Mitt värdbarn fyllde precis ett år när jag kom till familjen, vilket är en ålder då både fysiska och verbala förmågor utvecklas snabbt. Som en au pair bor och jobbar man med familjen under en längre tid. På så sätt får man chansen att vara där och se förändringarna. Jag har varit här i tre månader nu och när jag tänker tillbaka inser jag hur mycket mitt värdbarn faktiskt hunnit utvecklats! När jag kom kröp hon runt och tog tag i saker för att ställa sig upp, jag gick bakom och höll hennes händer för att öva på att gå. Nu går hon helt själv, leker kurragömma och springer nästan runt i parken! Jag kommer fortfarande ihåg när hon tog sina allra första steg - och jag fick möjligheten att vara där då! Dessutom har hennes språk utvecklats mycket med. Det känns som att hon lär sig nya ord och uttryck varje dag.

-      Caroline, au pair på Manhattan