Cultural Care Au Pair

Au Pair i USA

För vuxna och studenter i åldrarna 18-26

Janiika är au pair för en andra gång!

2014/11/19

Hej, mitt namn är Janiika, jag är från Finalnd och jag valde att vara en au pair för en andra gång! Mitt första år var så fantasktiskt att jag inte kunde motså att åka igen. Jag visste att det inte alltid är lätt att vara au pair och vissa dagar är tyngre än andra. Men det är ändå nångting magiskt med att bo i Usa och vara au pair, ett bra ögonblick får dig att glömma de sämre stunder!

Det är så fantasktiskt att vara au pair och få se barnen växa och lära sig någonting nytt varje dag. Det finns många saker som de kommer lära sig av mig. Jag är en trygg vuxen i deras liv som tar dem på oförglömliga utflykter till lekparker, muséer eller bara till bakgården för en picknick. Som au pari får du uppleva det riktiga amerikanska livet med alla fåniga saker som barnen kommer skapa!

Jag tar hand om en 3-årig pojke med autism. Våra dagar är fyllda med skola, hobby och utforskning av livet. Och förståss kramar, pussar, kittel, skratt, tårar, sorg, lycka och ren glädje för att lära sig nya saker. Det känns fantastiskt när jag hämtar honom från skolan och han kommer springade och ropande till mig. Han sveper sina små kladdiga fingrar runt min hals och kramar så hårt han kan. Som om vi inte sett varandra på flera år. Vi får ju inte heller glömma alla pussar över mina kinder och halsen.

Livet med barn med specialbehov är ibland utmanande men och andra sidan är belöningen väldigt stor. Bara enkla saker som att sätta på sig skorna kan ta 30 minuter vissa dagar medans vissa andra vardagliga ting går hur bra som helst! Jag trivs med mitt liv här med att stödja pojkens utveckling och se hur stora steg han tar framåt.

Att vara au pair är inte bara att uppfostra barnen och ta hand om dem. Det handlar om att lära känna dig själv. Utan din familj och dina vänner, borta hemmifrån lär du dig massvis med nya  saker om dig själv. Jag har lärt mig så mycket om mig, saker som jag inte visste att jag kunde! Bara för att jag blivit tvungen att göra det. Du måste vara villig att kommunicera på engelska och du måste lära dig att göra saker själv. Ett au pair år är en perfekt tillväxtpunkt och även om det har sina svårigheter så ångrar jag inte något av mina beslut att vara au pair. Det här livet kunde hålla på föralltid!